Hibiskus

Hibiskus >

Hibiskus

Yetiştirilmesi: Eskiden vatanı Sudan olan bu bitki günümüzde hemen hemen tropik ve subtropik ülkelerde yetişmekte ve hatta Almanya gibi iklimi ılıman olan ülkelerde bile yetişmektedir.

Hasat zamanı: Çiçekleri solduktan sonra kupa yaprakları tekrar kapanır ve kurumaya başlar bu zaman toplanır ve kurutulduktan sonra nemde uzak bir yerde porselen kaplarda muhafaza edilir.

Birleşiminde:

Etkileri:

Kullanılması: a-) Üniversite kliniklerinde tedavi denemeleri ve araştırmalar yapılmamıştır. Bu nedenle bugünkü bilgilere göre 1. sınıf bir şifalı bitkidir

b-) Komisyon E’nin Alman sağlık bakanlığına bağlı olarak çalışan Komisyon E’nin 01.02.1990 tarih ve 22a nolu monografi bildirisine göre hibiskusun tatlandırıcı, renk verici ve aroma verici olarak kullanılabileceği açıklanmıştır.

c-) Afrika da halk arasında müshil yapıcı ve renk verici olarak kullanılır. Ayrıca çok az oranda iştah açıcı ve iltihapları önleyici özeliği olduğu ileri sürülmektedir. Fakat Afrika da asıl hararete karşı serinletici olarak kullanılmaktadır.

d-) şeker hastalığına ve c vitamini yönünden zengin oluşu nedeni ile gribal enfeksiyonda kullanılır

e-)hemoroit tedavisinde de kullanıldığı bilinmektedir

Çay: Bir tutam , kurutulmuş hibiskus yaprağı demliğe konur ve üzerine 300-400 ml kaynar su doldurulduktan sonra 5-10 dakika demlemeye bırakıldıktan sonra süzülerek içilir.

Hibiskus özellikle soğuk içildiğinde serinletici ve hararet kesicidir sıcak ülkelerde soğuk tüketilmektedir

Yan tesiri: Bilinen bir yantesirir yoktur.

Hızlı İletişim
code