Soğan Yağı

Soğan Yağı >

Soğan Yağı

Hazırlanış Biçimi :Zambakgiller familyasından; yumrusu ve yeşil yaprakları kullanılan keskin kokulu, acı bir otsu bitkidir.  40-80 cm. kadar boylanabilen soğan, türlerine göre iki ya da çokyıllık sebze türü bir bitkidir.Yeşil ya da kuru soğan, çeşni vermek üzere salatalara, yemeklere, peynir ve sandviçlere katılır. Ayrıca soğan çorbası ve yahnisi gibi yemekleri yapılır. Türk mutfağının vazgeçilmez bir ögesidir.

İçindekiler :  İso sulfosiyanat alil,polysakkaridler,inülin.fitin,rodani dler,kversetin,kompferol,peptitler,limon ve elma asidi içermektedir.

Faydaları : İştah açıcı ve hazmettiricidir.Kan şekerini ve tansiyonu dengeler.Uyarıcı,mikrop öldürücüdür.Solunum yolu hastalıklarını önler.Balgam söktürücüdür.Öksürüğü keser.Bağırsak gazlarını giderir.Prostata faydalıdır.Nasır yumuşatıcı ve yara kapatıcıdır.

Kullanım Şekli : Günde 1 defa bir çay bardağı suya veya şekere 3 damla damlatılarak alınır.

Uyarı : Mide,bağırsak ve kolit hastalarının kullanmasın.

 

Hızlı İletişim
code