Karabaş Suyu

Karabaş Suyu>

Karabaş Suyu

Karabaş Otu Yaprağı Suyu Bitkisi Gibi Oldukça Faydalıdır ve Özel Mineral ve Vitaminler İçerir.

Karabaş Otu Yaprağı Suyu Kullanımı:Karabaş Otu Yaprağı Suyu   ile doldurulmuş çay bardağını su ile tamamlayıp içiniz .Bu İşlemi günde aç karnına günde 3 defa yapınız.Kür halinde 45-60 gün devam edilmesi önderilir.Bilinen yan etkisi bulunmamaktadır.

Muadillerinden 2 Kat Daha Fazla Konsantsrasyon

Karabaş Otu Yaprağı Suyu İçeriği:Glikoz,Sapoin ve Uçucu Yağ İçermektedir.

Ambalaj Miktarı:1 LT

Karabaş Otu Hakkında

Mavi ve menekşe renklerinde çiçekler açan ve ezildiğinde hoş olmayan keskin bir koku yayan, 1 metreye kadar boylanabilen, çalı görünümlü, çok yıllık bir bitkidir. Yalancı Lavanta Çiçeği adıyla da bilinir. Karabaş otu çeşitli glikozitler ve saponinlerin dışında uçucu yağ içerir. Karabaş yağı sineol ve kafur içermektedir.

Karabaş Otunun Faydaları ve Tıbbi Etkileri: Yatıştırıcıdır, ağrıları dindirir. Kalbi ve sinirleri kuvvetlendirir. Mikrop öldürücü etkileri ile yaraların mikrop kapmasını önler ve iyileşmesini hızlandırır. Uyuşukluğu giderir ve vücudu dinçleştirir. Egzama ve idrar yolu enfeksiyonlarında faydalıdır. Balgamı söker. Damar sertliğine karşı koruyucudur. Sara gibi beyin hastalıklarında faydalıdır.

Karabaş Otu Nasıl Kullanılır? Karabaş otunun toprak üstü kısımları çiçekleriyle birlikte toplanıp kurutulduktan sonra suda kaynatarak ya da su buharı damıtması yolu ile karabaş yağı elde etmek suretiyle kullanılır. Çayı içilebileceği gibi yağı yara ve egzama gibi şikayetlerde haricen ilgili bölgeye sürülerek uygulanır. Yağı, haricen sinekleri uzaklaştırmak için de kullanılmaktadır.Karabaş lavantasının içerdiği uçucu yağ (esans), İngiliz lavantasınınkinden daha çok biberiye bitkisininkine benzeyen, keskin bir koku taşır. Osmanlılar döneminde koleranın tedavisinde bile yer almış olan karabaş lavantası eskiden antiseptik, yara iyileştirici, yatıştırıcı, balgam söktürücü, idrar yolları enfeksiyonlarını giderici, egzama yaralarını iyileştirici, sinirleri ve kalbi güçlendirici etkileri nedeniyle sıkça kullanılırken günümüzde daha seyrek kullanılır olmuştur. 

Bu etkilerini sağlamak üzere %2'lik infüzyonu dahilen kullanılır. Yani, 1 litre kaynar suya 20 gr. kurutulmuş karabaş lavantası yaprak ve çiçek karışımı hesabıyla ve kaynar suyun içinde 10-15 dakikalık demlendirmeyle bir infüzyon hazırlanır. Bu infüzyon, günde iki-üç kez birer bardak içilir. 

Hızlı İletişim
code