PROPOLİS KANSER TEDAVİSİNDE BAŞARIYI ARTTIRIYOR

PROPOLİS KANSER TEDAVİSİNDE BAŞARIYI ARTTIRIYOR>

PROPOLİS KANSER TEDAVİSİNDE BAŞARIYI ARTTIRIYOR

Propolis, ağaz ve bitkilerin filiz ve tomurcuklarındaki reçinedir. Propolis sıcakta daha yumuşak olur ve soğudukça sertleşir. Erimesi için balmumundan daha fazla sıcaklığa ihtiyaç duymaktadır. Propolis kahverengi, kırmızımsı, sarımsı veya gri renklerde de olabilir. Arılar propolisi kovan için gereksinim duyduklarında toplarlar. Propolisi kovana taşıyabilmek için ayaklarındaki keseleri kullanırlar. Propolis yapışkan bir reçine olduğu için toplanması ve kovana bırakılması oldukça zahmetlidir. Propolis toplayıcı arılar, kovana getirdikleri propolisi yaklaşık yarım saat uğraşarak kovan içi görevli arılara aktarabilirler.

Propolis'in hastalıklar üzerindeki etkilerini araştıran bilim adamları, özellikle bağışıklık sisteminin tetiklenmesi ve kanser tedavisindeki başarısını ortaya koydular. Propolisin en güçlü antibiyotiklerden daha etkili olduğu anlaşıldı.Şimdi bu yapılan bilimsel araştırmalardan çıkan sonuçları inceleyelim.
Propolisin Faydaları
Yapılan çok sayıda araştırmaya göre propolis yüksek antimikrobiyal etkileri gözlemlenmiştir.Propolis MRSA'da dahil olmak üzere 21 çeşit bakteri, 9 çeşit mantar üzerinde ve Giardia'da dahil olarak 3 çeşit protozoa üzerinde ve Herpes ila Influenzanın da dahil olduğu birçok virüs üzerinde inhibitör etkileri ortaya çıkmıştır.
Bunların haricinde propolisin tedavi edici özellikleri de vardır. Bunların arasında antikanser etkileri, antioksidan etkileri, Yara onarma ve dokuları tamir etkileri ile sindirim sistemi üzerinde etkileri, deri ve cildiye enfeksiyonları etkileri, anti-inflamator etkileri, anastezik etkileri, bağışıklıkl sistemi üzerindeki etkileri ile kalp ve damar sistemleri üzerindeki etkileri ile, ağız ve diş sağlığı etkileri başta gelmektedir. Propolisin içeriğindeki flavanoid etken maddesinin yüksek oranda olmasından dolayı, insanlarda oksijen radikallerini yakalayıcı olarak iş görnektedir. Ayrıca çok ilginç olarak C vitamininin okside olarak zarar görmesini de engellemektedir.
Yapılan klimik çalışmalarda propolisin bronşit ve benzeri hastalıkların influenza ve herpes, cilt mantarları ile diş, diş eti ve ağız rahatsızlıkları, mide ülserleri, yanık ve iltilaplarında, kulak ve içkulak enfeksiyonlarında giardi ve kolit gibi rahatsızlıklarda, vajinal ve servikal hastalıkların tedavisinde çok etkili oldukları görülmüştür.
Propolis ve propolis ürünlerinin en güzel yanının uzun raf ömürlü olmasıdır. Bu durum propolisin antimikrobiyal ve antioksidan özelliklerinden dolayıdır.
Bunların yanında Propolis ;
  • 100 kata kadar Antibiyotik etkisi göstermektedir.
  • Çok güçlü bir antioksidandır.
  • Yara ve dokuların iyileşmesini 4 kat arttırır.
  • Dişleri beyatlatmada kullanılabilir.
  • Diş eti iltihabı, ağız kokusu, gırtlak ve boğaz enfeksiyonlarında kullanılır.
  • Diş kökü abselerinde, diş çürüklerinde kullanılır.
  • Günde en az 1 kez gargara yapılırsa diş plağına engel olur.
  • Deri hastalıkları ve Sedef hastalığında çok etkilidir.
  • Mantar ve bakteri oluşumunu engeller,
  • Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlarda kullanılır.
  • Solumun yolu enfeksiyonları; nezle, burun ihtihabı, farantjit, kronik bronşit hastalıklarında etkili bir çözüm sunmaktadır.
  • Sindirim sistemi hastalıklarında; Bağırsak paraziti, ülser, mide rahatsızlarında kullanılır.
  • Şampuana katılırsa kepeğe karşı etkilidir ve saç sağlığına katkı yapar.
  • Kulak; iç-kulak, dış-kulak vb. tüm rahatsızlıklara deva olur.
  • İltilaplarda özellikle vajina ve uterus hastalıklarında etkilidir.
  • Ülsere karşı çok etkilidir.
  • Tüberküloza faydalıdır.
  • Akut ve kronik kolite çözüm sunmuştur.
Kanserin yayılmasını % 50 oranında azaltıyor.
Oxford Üniversitesinin yayınladığı Oxfordjournals'da Propolisin etkin maddelerinden olan caffeic Acid Panetil Ester (CAPE) nin kanser tümörlerinin metastaz etkilerini araştıran Prof.Dr. Hui-Fen Liavo ile Taiwan Memorial Hastanesi Onkologlarının yayınladıkları raporda Propolisin içeriğindeki etken maddelerin kanser hücrelerinin yayılma hızını ve metastazı, kanser türlerine göre % 47-52 arasında azalttığını belirlemişlerdir.
Tümörün büyemisi ve gelişmesini baskılıyor :
Profesör M.Demestre, Amerian, İtalyan ve Alan Üniversitelerinden billim adamlarıyla birlikte Propolisin uzun dönemli etkilerini gözlemlediler. Uzun süren deneylerin sonucunda Propolisin en az 100 günlük kullanımıyla tümör gelişmesinin ve büyümesinin büyük oranda azaldığı ve bu oranların bütün kanser türlerinde çok küçük farklar ve değişiklikler gösterdiği ve tümörün büyümesini ortalama % 47 oranında azalttığı ortaya konmuştur.
Brezilyalı Prof. Miichelle C.Bufalo'nun liderliğinde bazı bilim adamlarının da katılımı ile deneylerin sonuçları ile ilgili yayınlanan makalelerde propolisin anti-tümör etkilerine dikkat çekilmiştir. İltiyaba ve mikroplara karşı anti-viral özelliklerine de dikkat çekilmektedir.
Tümörün Dayanıklılığını Azaltıyor ve Küçültüyor :
Molecular Nutrition and Food Research dergisinin 2016/ Aralık sayısında yer alan araştırmaya görev Propolisin etken maddelerinden CAPE ve quertin'in kullanımı ile bu maddenin etkisini ortaya koymuştur. Araştırmaya göre bu etken maddeler, tümorlerin gelişimini ve büyümesini engelliyor ve dayanaklılığının önüne geçiyor.
Hırvatisdan'da Temmuz / 2009'da Akademisyon bir grubun yaptığı araştırmaya göre Propolis Ekstraktının Radyoterapiye karşı sağlıklı dokuları ve hücdeleri koruyarak, radyoterapinin etkisini arttırıcı bir sonuç elde ediliyor.

Hızlı İletişim
code